Sökning

E-material i Heili-biblioteken

Att läsa en e-bok på en surfplatta

E-böcker och e-ljudböcker

Bibliotekets samling av e-böcker och e-ljudböcker är mångsidig och lämpad för personer i alla åldrar. Lånetiden är 2 veckor och lån återlämnas automatiskt när lånetiden löper ut. Det finns inga förseningsavgifter eller bokningsavgifter. För att låna behöver du ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.

Instruktioner

E-library

E-bibliotek erbjuder e-böcker, ljudböcker och digitala tidningar. Ladda ner appen till din telefon eller surfplatta från appbutiken. Du registrerar dig i appen första gången med hjälp av stark autentisering.

Engelska och annat främmande språk material kommer att inkluderas i urvalet senast i början av juli.

Mer information om E-biblioteket

Vanliga frågor om E-biblioteket

Download on the App Store
Get it on Google Play

Inhemska tidningar

Över 200 nummer av inhemska tidningar från de senaste två åren.

Tjänsten fungerar på bibliotekets datorer och på din egen enhet på bibliotekets trådlösa nätverk (biblioteken i Lemi, Parikkala och Savitaipale är inte inkluderade i denna tjänst). Tidningarna kan inte läsas hemifrån. Du behöver inte ha ett bibliotekskort för att läsa tidningarna.


Strömning av filmer

Heili-bibliotekens nya streamingtjänsten heter Cineast.


Strömning av musik

Med Naxos strömningstjänster kan du lyssna på klassisk musik, jazz och världsmusik.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer.


Musik videor

I Naxos videobiblioteket kan du titta på klassiska musikframträdanden, operor, baletter, inspelningar av konserter och dokumentärer.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer. Tjänsten kan ha upp till 5 samtidiga tittare - kom ihåg att logga ut när du är klar med användningen.


Ljudböcker för personer med läshinder.

Alla, som har svårigheter med att läsa vanliga böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, sjukdom, funktionsnedsättning eller liknande, kan använda sig av Celias ljudböcker.

Du kan bli en användare av Celia genom biblioteket.

Information om ljudböcker på Celias webbsida.

Ansluta till Celia i Heili-biblioteken

Flera språk e-ljudböcker

Naxos Spoken Word innehåller ljudböcker med många klassiska romaner, pjäser och poesi från medeltiden till 2000-talet i olika kategorier, såsom barnklassiker, historia, Shakespeares pjäser.

För det mesta är böckerna på engelska, franska och tyska. Dessutom finns det några böcker på portugisiska, spanska och kinesiska i tjänsten. Nya titlar läggs till varje månad.

För att logga in behöver du ditt bibliotekskortsnummer. Skriv in det i fältet "Enter passcode" på sidans vänstra kant och klicka på GO.


Musikskola

Med Rockway musikskolas webbkurser kan du studera grunderna i gitarrspel i din egen takt. Du kan gå framåt med hjälp av välplanerade kurspaket och utvecklas snabbt.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer, och du måste också skapa ett konto i tjänsten.Språkkurser

Med Promentor Web språkkurser studerar du nytt material eller repeterar gammalt på ett bekvämt sätt.

Du behöver ditt bibliotekskortsnummer. Du måste också skapa ett konto i tjänsten.

För kunderna i Heili-biblioteken erbjuds kurser på följande språk:

  • engelska
  • finska
  • ryska
  • svenska
  • spanska