Sökning

E-material i Heili-biblioteken

Att läsa en e-bok på en surfplatta

E-böcker och e-ljudböcker

Bibliotekets samling av e-böcker och e-ljudböcker är mångsidig och lämpad för personer i alla åldrar. Lånetiden är 2 veckor och lån återlämnas automatiskt när lånetiden löper ut. Det finns inga förseningsavgifter eller bokningsavgifter. För att låna behöver du ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.

Instruktioner

Inhemska tidningar

Över 200 nummer av inhemska tidningar från de senaste två åren.

Tjänsten fungerar på bibliotekets datorer och på din egen enhet på bibliotekets trådlösa nätverk (biblioteken i Lemi, Parikkala och Savitaipale är inte inkluderade i denna tjänst). Tidningarna kan inte läsas hemifrån. Du behöver inte ha ett bibliotekskort för att läsa tidningarna.


Finskspråkiga tidningar

Visuella versioner av mer än 40 inhemska tidningar från de senaste två åren.

Tidskrifterna kan också läsas på distans utanför biblioteket. För att läsa behöver du ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.


Strömning av filmer

Kirjastokino är en tjänst för strömning av filmer som du kan använda gratis och titta på filmer så mycket du vill.

Utbudet av filmer uppdateras kontinuerligt.

För att logga in behöver du ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.


Strömning av musik

Med Naxos strömningstjänster kan du lyssna på klassisk musik, jazz och världsmusik.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer.


Musik videor

I Naxos videobiblioteket kan du titta på klassiska musikframträdanden, operor, baletter, inspelningar av konserter och dokumentärer.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer. Tjänsten kan ha upp till 5 samtidiga tittare - kom ihåg att logga ut när du är klar med användningen.


Ljudböcker för personer med läshinder.

Alla, som har svårigheter med att läsa vanliga böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, sjukdom, funktionsnedsättning eller liknande, kan använda sig av Celias ljudböcker.

Du kan bli en användare av Celia genom biblioteket.


Information om ljudböcker på Celias webbsida.

Ansluta till Celia i Heili-biblioteken

Flera språk e-ljudböcker

Naxos Spoken Word innehåller ljudböcker med många klassiska romaner, pjäser och poesi från medeltiden till 2000-talet i olika kategorier, såsom barnklassiker, historia, Shakespeares pjäser.

För det mesta är böckerna på engelska, franska och tyska. Dessutom finns det några böcker på portugisiska, spanska och kinesiska i tjänsten. Nya titlar läggs till varje månad.

För att logga in behöver du ditt bibliotekskortsnummer. Skriv in det i fältet "Enter passcode" på sidans vänstra kant och klicka på GO.


Musikskola

Med Rockway musikskolas webbkurser kan du studera grunderna i gitarrspel i din egen takt. Du kan gå framåt med hjälp av välplanerade kurspaket och utvecklas snabbt.

För att använda tjänsten behöver du ditt bibliotekskortsnummer, och du måste också skapa ett konto i tjänsten.Språkkurser

Med Promentor Web språkkurser studerar du nytt material eller repeterar gammalt på ett bekvämt sätt.

Du behöver ditt bibliotekskortsnummer. Du måste också skapa ett konto i tjänsten.

För kunderna i Heili-biblioteken erbjuds kurser på följande språk:

  • engelska
  • finska
  • ryska
  • svenska
  • spanska