Haku

Celia-kirjasto

Kirjastosta lainattavat Celian CD-äänikirjat ja Daisy-kuuntelulaite

Celian CD-äänikirjoja on lainattavissa Lappeenrannan kaupunginkirjastosta, Imatran pääkirjastosta ja Rautjärven kirjastosta. Äänikirjat on myös varattavissa kaikista Heilikirjastoista ja kuljetetaan maksutta lähimpään kirjastoon. Kirjoja voivat lainata vain henkilöt, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa vamman tai sairauden vuoksi. Esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Lukemisestettä ei tarvitse todistaa.

Celia-äänikirjoja voi kuunnella CD- tai DVD-soittimella, joka toistaa mp3-muodossa olevaa aineistoa, tietokoneella tai erityisellä Daisy-soittimella. Kirjastossa on Daisy-soittimia, joita lukemisesteiset voivat lainata kotiin kokeiltavaksi. Soittimen laina-aika on 4 viikkoa.

Jos lukemisesteinen henkilö haluaa oman Daisy-soittimen, niitä saa maksutta lainaksi. Daisy-soitinten lainausta hoitaa Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelu, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Lisätietoja Näkövammaisten liiton sivuilta.

Äänikirjojen lainaaminen CD-levyinä Celialta

Kirjasto voi rekisteröidä sinut Celian CD-kirjakerhoihin ja CD-lainaajaksi. Celian CD-kirjakerhojen kautta voit saada enintään viisi kirjaa kuukaudessa. CD-kirjat postitetaan Celiasta suoraan kotiin yhtenä pakettina kerran kuussa ja niitä ei tarvitse palauttaa. Kuuntelun jälkeen levyt voi hävittää sekajätteen mukana. Voit myös lainata CD-kirjoja omatoimisesti Celianetistä.

Lisää ohjeita Celian verkkosivuilla.

Celianet-verkkopalvelu

Celianet verkkopalvelun asiakkaana voit lainata ja kuunnella äänikirjoja maksuttomasti verkon kautta. Verkkopalvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Puhelimelle tai tabletille on saatavilla myös Pratsam Reader -sovellus. Salasanat palveluihin saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Ohjeet löytyvät Celianetin sivuilta.

Ilmoittautuminen Celian palveluiden käyttäjäksi

Celian verkko- tai CD-asiakkaaksi ilmoittaudutaan lähimmässä kirjastossa. Asiakkaaksi rekisteröitymiseen vaaditaan henkilöllisyystodistus ja sähköpostiosoite. Lukemisestettä ei tarvitse todistaa. Jos lukemisesteinen henkilö ei itse pääse kirjastoon, rekisteröinti voidaan suorittaa myös valtakirjalla.